tiistai 17. marraskuuta 2015

Voimanoston MM 9.-15.11.2015 Hamm, Luxemburg


Paljon on virannut vettä Niskakoskessa sitten edellisen maajoukkuereissun, mutta niin sitä oli vaan lähdettävä SM-tulosrajaa ensi vuodelle tekemään Luxemburgiin. Harjoittelu oli sujunut hyvin ja terveenäkin säilytty, joten mikäpä oli lähtiessä. Kisapaikka olikin jo tuttu vuoden 2005 euroopanmestaruuskilpailuista ja tuossa kisassa tuli pokatua pronssinen mitali ensimmäisellä yli tuhannen kilon yhteistuloksella.

Punnituksessa kävi ilmi, että sarjan nostaja oli jaettu kahteen ryhmään ja nostaisin ensimmäisessä ryhmässä. Kisavaaka näytti topakat 144,65 kiloa. Olihan se vähän yllätys, mutta eipä ollut tultua käytyä vaakalla sitten helmikuisen SM-kilpailun. Puitteet kilpailemiselle ovat kansainvälisissä kilpailuissa mitä parhaimmat, joten punnituksen jälkeen sitten pikkuhiljaa jalkakyykkyä lämmittelemään. Jalkakyykyn aloituspainoksi olin valinnut 365 kiloa ja se tulikin ihan mukavasti. Toisessa kyykkyssä tangon painaessa 375 kiloa tasapaino petti ja montusta ylöstulo lähti aivan väärille jengoille. Kolmanteen sama paino kuin edellisessä yrityksessä ja raudat hyväksytysti ylös.

Jalkakyykyn jälkeen penkkipunnerruksen lämmittelyssä pientä sählää penkkipaidan kanssa, kun hartiat olivat päässeet leviämään liiaksi intensiivisen harjoittelun vuoksi. Lavalla kulki kuitenkin hyvin ja aloitus 240 kiloa ja toinen nosto 250 kiloa lennähtivät ylös näytöstyyllin. Kolmannella nostolla tangossa oli rautaa 260 kiloa, mutta tässä yrityksessä oli mukana epäonnea kun vasemman puolen levyt kolisivat telineeseen ja se nosto oli sitten siinä. Lisäksi tuon epäonnistumisen seurauksena oikea reisi kramppasi ja maastavedon lämmittelyihin mentäessä olikin täysin auki mitä jalka antaisi enää nostaa.

Lämmittely lähti kuitenkin sujumaan ihan mukiinmenevästi ja aiottua alkupainoa 340 kiloa huojennettiin "vain" 20 kiloa. Aloituksella 320 kiloa onnistui mukavasti, kuten myös 340 kiloa ja 355 kiloa seuraavilla nostoilla. Sitten vain jännittämään riittäisikö viimeisen vedon yli 40-vuotiaiden uusi SE-tulos lajimitaliin. Ja riittihän se. Palkintojen jaossa kaulaan ripustetiin pronssinen lajimitali. Kirkaammat mitalit menivät USAn Cappellinolle ja Norjan Baartvedtille tuloksella 362,5 kiloa.
Yhteistuloksella 980 kiloa sijoituin kymmenenneksi mitalien mennessä Venäjälle ja Yhdysvaltoihin yli 1100 kilon yhteistuloksilla.

Kiitoksia Eve-kullalle matkaseurasta, Sepolle, Tommille ja Simonille huollosta kisan aikana. Treenikavereille viimeisten kovien kyykky- ja penkkitreenien mahdollistamisesta, "äijille" matkakassan kartuttamisesta ja jälleen kerran Mestareiden Valmentajalle Kari Kurkolle parhaista treeniohjelmista. Kiitokset myös kaikille kisaa netin välityksellä seuranneille ja onnittelijoille.
Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia koitoksia.

Miesten tulokset

Koko sarjan 120+ kilpailu Youtubessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti