sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Voimanoston SM, Tampere

Tänä vuonna  voimanoston SM-mitaleista siis taisteltiin kaikissa ikäluokissa Tampereella Nääshallin tiloissa. Valmistautuminen kilpailuihin oli mennyt hyvin uudella, valmentajani Kari Kurkon, suunnittelemalla "norjalaisohjelmalla". Kilpailu lähti hyvin käyntiin kolmella onnistuneella jalkakyykyllä 360, 370 ja lopuksi 380 kiloa. Toisessa kyykyssä tuomaristo tosin lamputti punaista 2-1, mutta kilpailun jury oli eri mieltä ja nosto hyväksyttiin.
 Penkkipunnerrus ei mennyt ihan putkeen, vaikka harjoittelu oli sujunut mallikkaasti ja lämmmittelytkin menivät hyvin. Tulokseksi jäi aloitus 240 kiloa. Toisella ja kolmannella nostolla yritin 250:a kiloa, mutta turhaan.
Maastanosto sen sijaan oli iskussa jalkakyykyn tavoin ja rauta oli kevyttä. Aloituksella nousi 335 kiloa ja toisella yrityksellä tuli 350 kiloa. Kolmanteen nostoon kuormattiin rautaa 367,5 kiloa omissa nimissäni olevan suomenennätyksen parantamiseksi. Slayerin pauhatessa ja yleisön raivokkaasti kannustaessa astelin tangon ääreen ja nosto lähtikin lupaavasti liikkeelle, kunnes vähän ennen loppua tanko pysähtyi ja ei tullut aivan perille saakka. Tällä kertaa uutta ennätystä ei syntynyt, mutta uusia yrityksiä on tulee kyllä vielä. Yksi uusi suomenennätys nimiini kuitenkin kirjattiin, sillä toinen vetoni 350 kiloa oli uusi ennätys ikäluokassa M40.
Yhteistulokseksi tuli 970 kiloa ja tämä kilomäärä oikeutti tänä vuonna hopeiseen mitaliin. Ove Lehto hurjasteli mestariksi tuloksilla 380-355-325= 1060 kiloa. Kentalla oli vähän huono päivä. Polvea aristi ja vaadittava syvyys ei jalkakyykyissä löytynyt. Kentan kisat siis päättyivät ennenaikojaan, mutta tämän Kenta korjannee viimeistään kevään EM-kilpailussa Saksassa, jonne Ove ja minä emme ole lähdössä.
 Loppuun vielä kiitokset Tampereen kisäjärjestäjille hienoista kilpailuista, Tommille ja Karolle parhaasta huollosta, Evelle ja Emmille matkaseurasta, treenikavereille, jotka mahdollistavat kovat viimeiset kyykkytreenit, seuralleni Juankosken Punnerrukselle ja valmentajalleni, mestareiden valmentajalle, Kari Kurkolle, jonka loihtimilla ohjelmilla pikkuhiljaa ikääntyvä nostaja yltää huippusuorituksiin kisapäivänä.;)


Tuloksia löytyy Suomen Voimanostoliiton nettisivuilta.
http://www.suomenvoimanostoliitto.fi/2822015-voimanosto-sm-1-p%C3%A4iv%C3%A4-tampere

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti